Андріївські вечорниці

2021-12-13

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим є день Андрія. 13 грудня, за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

З метою відтворення обряду проведення вечорниць учні 9 класу спільно зі своїм класним керівником Людмилою Голодюк організували для нас вечорниці, в яких було розкрито красу звичаїв. Учні виявили велике бажання відроджувати і оберігати народні обряди, творити добре і мудре.
Це було свято народної обрядовості.
До смаку була калита та варенички, якими дівчата частували гостей. Усе пройшло чудово. Було дуже цікаво, усі залишилися задоволеними.

На зображенні може бути: 11 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 2 людини та у приміщенніНа зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 5 людей, дитина, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 7 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні

Кiлькiсть переглядiв: 29