• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День народження Тараса Григоровича Шевченка - 2023

День народження Тараса Григоровича Шевченка - 2023

2023-03-09

3 ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ТАРАСЕ ГРИГОРОВИЧУ!

Сьогодні спільно з директором будинку культури Валентиною Михайлівною Федорчук та бібліотекарем Тетяною Анатоліївною Старко с.Велика Яблунька, ми провели урочистий захід до Дня народження великого Кобзаря: поетичні хвилини «Весна починається з Шевченка». 9 березня минає 209-а річниця від його Дня народження, а 10 березня - 162-і роковини смерті.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного Героя! Ім’я славетного поета давно стало символом нашої нації. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.

Творчість Шевченка - джерело пізнання і натхнення. Його мрії, біль і тривоги - безцінні настанови, залишені нам у спадок. А його мудрість та сила завжди будуть поруч з нами, які б випробування і терпіння не випадали на нашу долю.

Згадуючи слова Шевченка українські воїни зупиняють ворога. Повторюючи «Заповіт» Тараса українці змінюють Україну, роблять ії вільною та європейською. Єднаємо серця невмирущим словом

Кобзаря: «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине... От де, люде, наша слава, Слава України!», - ці слова Шевченка мають стати дороговказом для всіх прийдешніх поколінь українців!

Тож будьмо гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі! Слава Україні!

На зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та у приміщенні

Кiлькiсть переглядiв: 20